KBO BaarloGeslaagd bezoek aan Museum de Kantfabriek Horst: een (foto)verslag

Met 28 KBO-leden brachten we een bezoek aan de laatste nog werkende kantfabriek uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. Een aantal leden zou fietsend naar Horst gaan, maar vanwege de regen werd de rond dit evenement uitgezette fietstocht helaas geannuleerd. Voor hen werd er alsnog vervoer per auto geregeld.

Bij aankomst werden de deelnemers ontvangen met koffie en vlaai. Na een korte videofilm ter introductie volgde er een rondleiding waarin heel veel te horen, maar vooral ook te zien was. Over het ontstaan van het museum en met name ook over de expositie “Langs geborduurde wegen”, die overigens nog tot eind december van dit jaar in het Horster museum te zien is.

Deze expositie is werkelijk zeer indrukwekkend. De titel van de expositie verwijst naar een oude Miao legende over migratie uit een ver verleden. De vele volkeren raakten verspreid over het zuidwesten van China en verbeeldden de verhalen en legenden van hun geschiedenis in de borduurkunst op hun kleding. Waarvan diverse verbluffende en indrukwekkende creaties – incluis bijbehorende accessoires als hoofddeksels, schoenen en sieraden – ten toon zijn gesteld op de expositie.

Ook de unieke, verfijnde techniek van het weven en kantklossen werd op deskundige wijze uitgelegd. Ratelende machines in een monumentale fabriek die nog de sfeer van de (vroege) vorige eeuw ademt. Het bezoek aan het Kantmuseum was zeker de moeite waard.

Voor een uitgebreider fotoverslag: klik hier

Meer informatie is te vinden op de website:  Museum de Kantfabriek