KBO BaarloDe Kip of het Ei, wie was er het eerst…?

Om het antwoord op deze vraag te krijgen hadden zich 39 leden van de KBO opgegeven om op 20 oktober 2021 bij zaal Habets in Baarlo om 13.30 uur in de bus te stappen van GHIELEN BV met chauffeur Piet de Heus op de bok om richting Haps te Koersen.

Want op het landhuis “De Aalshof” in Haps zou gastvrouw Conny op deze prangende vraag antwoord gaan geven. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee met overheerlijke zelfgemaakte gemaakte appeltaart werd het Baarlose gezelschap aan een lange tafel ontvangen.

Op een uiterst humoristische wijze werden we op de hoogte gebracht van allerlei interessante kip- en ei-weetjes inclusief het ontstaan van een ei met twee dooiers. De scharrelkippen (witte en bruine) zijn gehuisvest in verrijdbare kippenkooien en wandelen zelfs naar buiten. Van de eieren worden allerlei producten gemaakt; zoals pasta’s en vier soorten heerlijke advocaat en omdat de klok inmiddels 15.00 uur had geslagen was het volgens Conny de hoogste tijd om deze heerlijkheid te gaan proeven.

Als eerste kwam een proeve van Doortje advocaat op tafel, een overheerlijke dikke advocaat met 14,9% alcohol, het tweede glaasje werd gevuld met een lekkere romige chocolade advocaat, Moortje genaamd. De derde ronde was de Suyp (hiervan stamt het woord zuipen af) advocaat met een Amaretto smaak waarna het proeffestijn werd afgesloten met de Mc Egg, een echte whisky advocaat waarvan je zeker niet te veel glaasjes achter elkaar moet drinken wan dan…..

Na deze advocaat proef-parade was er weer even ruimte voor een heerlijk bakje koffie met een makron koekje waarna de Baarlose gasten door Conny naar buiten werden gedirigeerd om zich gereed te maken voor de grote eiertikwedstrijd. In een lange rij, met twee KBO’ers tegenover elkaar gepositioneerd, werd aan deze spannende afvalrace begonnen om vast te stellen welke twee personen het langste ‘hun’ gekookte ei heel konden houden.

Onder een daverend applaus waren het tenslotte Nelly Engels en Jac Hoezen die de finale haalden waarbij Nelly als eiertikkampioen 2021 van de KBO Baarlo uit de bus kwam met uiteraard eeuwige roem voor hem met dit behaalde succes.

Voor beide finalisten had Conny nog een leuke prijs (advocaat) in petto. Voor de echte kippen liefhebbers was er nog een bezoekje mogelijk in het leuk ingerichte nostalgische winkeltje waar ook de kip centraal stond. Om 16.30 uur werd de bus met enige geronk weer opgestart om via een leuke toeristische route richting Baarlo te rijden waar om 18.00 uur aangeschoven kon worden voor een heerlijk etentje verzorgd door het team van John Habets.

Namens de reiscommissie, Will, Wiel, Ed en Adri en Bert kon deze laatste alle deelnemers, aan deze uiterst geslaagde halve dagreis, nog een presentje aanbieden in de vorm van een flesje Doortje advocaat van 200 ml waarbij Hay van Rensen (namens de deelnemers) de reiscommissie dankte voor hun inspanningen waarbij hij de hoop uit sprak ook in de toekomst nog veel van deze reisjes te kunnen maken

Foto 1: Conny met de eieren ‘zum Anfang’
Foto 2: ontvangst in landhuis te Haps
Foto 3: Nelly en Jac, finalisten van de “eiertik-wedstrijd”

Meer foto’s