KBO BaarloExcursie Beej Benders Venlo (14 augustus 2019)

Ca. een 40-tal deelnemers, waarvan ruim 30 per fiets, gingen op excursie naar Beej Benders in Venlo-centrum. Eerst was er de hartelijke ontvangst met koffie/thee en vlaai en een inleidend verhaal over ontstaan en concept van de zaak door eigenaar Geert Benders zelf. Houtblerickenaar van origine, maar dankzij zijn moeder liggen zijn roots voor 50% in Baarlo zo bekende hij toch wel met enige trots.  In 2 groepen met als gids Geert zelf en zijn dochter Nicky werd er een rondgang gemaakt door de winkel.

Beej Benders: geen gewone supermarkt

De winkel is geheel gericht op de eerste levensbehoefte, te weten (vers) eten en drinken. Men vindt er bijv. geen zeepwaren, cosmetica, non-food artikelen enz. De voedselproducten worden voor zoveel mogelijk zelf (geheel vers) intern gemaakt en/of samengesteld. En kunnen ook in het eigen winkelrestaurant worden genuttigd. De  ingrediënten daarvoor en kant en klaar producten, zoals bijv. kaas, vis, alcoholische en non-alcoholische dranken e.d., worden zo dichtbij als maar mogelijk lokaal en regionaal ingekocht. Met een aantal lokale en regionale producenten van vlees, groente, fruit enz. wordt heel nauw samengewerkt (denk aan boeren, telers, bakker, slager enz.). Alleen daar waar dat echt niet mogelijk is en enkele uitzonderingen daargelaten wordt dit buiten de regio (inter)nationaal gedaan (denk bijv. aan exotische vruchten en fruit bijv.). Maar alles altijd direct bij de bron, zonder tussenhandel.

Het was al met al een heel interessante en plezierige excursie, waarbij tussendoor ook diverse heerlijke vers bereide hapjes werden genuttigd.

Meer info

Meer foto’s