KBO BaarloGezellige zomerfietstocht 2023: een (foto)verslag

Woensdag 19 juli jl. vond weer eens een zomerfietstocht plaats. De kortere versie van de KBO-fietstochten die jaarlijks op het programma staan. Ditmaal na enkele jaren van afwezigheid. Enerzijds het gevolg van de coronapandemie en anderzijds van de weersomstandigheden. De nu verreden 25 km lange fietstocht stond namelijk in de zomer van 2022 reeds op het programma, maar werd toen vanwege de extreme hitte (boven de 30 graden) afgelast. Nu was het op de fietsdag, woensdag 19 juli, wel een gunstig fietsweertje. Niet te veel wind en een lekker zonnetje (rond de 22 graden ditmaal). Afgewisseld met wat bewolking waaruit af en toe een regenbui dreigde te vallen, maar die op een paar druppeltjes na uitbleef.

De tocht
Circa een 40-tal KBO-leden verschenen tegen half twee op de markt in Baarlo. Van daaruit gingen zij in 3 groepen met wat tijdsverschil ertussen op weg. De door de fietscommissie georganiseerde tocht voerde de deelnemers langs de Maas, via de Zuiderbrug en door Tegelen achter openluchttheater “Het Doolhof” langs. Vandaar door het mooie buitengebied van Belfeld waarin na ongeveer 15 km de pauzeplaats werd bereikt. Niet ver van de Duitse grens en de Witte Stein in Reuver.

Versnapering op terras “Maria Hoef”
In de buitenlucht op het terras genoten de deelnemers van een of zelfs twee kopjes koffie of thee met een lekker stuk Limburgse vlaai. Na de pauze werd via een kleine omweg de thuisreis weer aanvaard. Even richting Reuver maar alweer snel met de neus in de wind richting Belfeld waar het via “de Baog” in Belfeld langs de Maas en stuw naar het veer in Steijl ging. Om vervolgens na de overtocht rond 16.30 uur weer op de Markt in Baarlo aan te komen. Weer was er door de deelnemers genoten van een leuke, gezellige fietstocht.

De fietscommissie is inmiddels alweer bezig met de voorbereiding van de herfstfietstocht die voor woensdag 6 september staat gepland. Meer informatie volgt te zijner tijd!

Bekijk voor een visuele impressie van deze fietstocht het volledige fotoverslag

De Fietscommissie,

Ton Peulen, Jos Langendonck en Len Gielen