KBO BaarloNostalgie in het kermismuseum van Hilvarenbeek (25 september 2019).

Nostalgie in het kermismuseum van Hilvarenbeek  (25 september 2019).

Voor de ‘halve dagreis’ op woensdag 25 september 2019 werd koers gezet naar het Brabantse Hilvarenbeek. Met gastheer/chauffeur Peter Keijsers op de bok vertrokken de 39 deelnemers aan dit uitstapje om klokslag 13.00 uur vanaf zaal Habets om een bezoek te brengen aan kermismuseum SOET & VERMAECK om onze kindertijd opnieuw te laten beleven.

Na de huishoudelijke mededelingen door Peter Keijsers, namens GHIELEN BV, werden de busreizigers namens de reiscommissie, welkom geheten door Bert Denessen. Deze liet weten dat Tiny Smits, als vertegenwoordiger van het KBO bestuur in de reiscommissie, was teruggetreden en haar plaats nu wordt ingevuld door Wiel Welles. Bert dankte Tiny voor de inzet binnen de commissie hetgeen met een luid applaus van de aanwezigen werd onderstreept.

Kermismuseum en bijbehorende kermislekkernijen

In Hilvarenbeek aangekomen konden we plaats nemen in de ‘piste’ van het kermisplein in de sfeer van 1920. Door de spreekstalmeester van de kermis werden we meegenomen in een humoristische rondleiding met als kleurrijke middelpunt authentieke kermisattracties zoals de kop van jut, een kijkje in het griezel kabinet , een voorspelling door een waarzegster en de elektrische stoel, waarop overigens geen bezoeker wenste plaats te nemen. Tussen de (kermis)bedrijven door werden we verrast met koffie en wafels met slagroom. Uiteraard waren ook de zoete suikerspin en de overheerlijke poffertjes in het kermis assortiment opgenomen. De bekende kreet “ Boeren, burgers en buitenlui….dat wordt lachen, gieren en brullen” werd voor meer dan 100% eer aan gedaan. Én….. voor de liefhebbers werd ook -zoals vroeger vaker het geval was- een glaasje heerlijke advocaat met slagroom uit geserveerd. Ook de grote loterij met het rad van geluk zorgde ervoor dat verschillende KBO leden een prijsje in ontvangst konden nemen. Na nog een kort bezoek aan de spiegelzaal in de sfeer van 1900 met 10 authentieke draaiorgels zat deze uiterst gezellige middag in Hilvarenbeek er weer op. Traditioneel werd deze halve dagreis nog afgesloten bij John Habets, die ook deze keer samen met zijn team, een zeer smakelijk etentje had voorbereid voor de deelnemers.

Enkele foto’s hieronder  geven nog een kleine impressie van dit nostalgische uitstapje.