KBO BaarloKBO halve dagreis “Tour de Kameel” GEANNULEERD

Voor de deelname aan deze reis was er op 6 september j.l. vanaf 13.30 uur in ‘t Paedje gelegenheid om zich voor deze reis op te geven.

Helaas en uiteraard ook teleurstellend is dat er slechts zes KBO leden aan de inschrijftafel verschenen om zich te laten inschrijven. Met deze magere “oogst” heeft de reiscommissie moeten besluiten om deze reis te annuleren.

Helaas heeft de ‘halve dagreis’, ook in de afgelopen jaren, steeds veel minder deelnemers laten zien. Dit in tegenstelling tot de ‘hele dagreis’ waarbij de bus helemaal vol zat zoals de hele dagreizen naar Rotterdam, Den Haag, Wuppertal. Voor de dagtrip naar Keulen waren in mei van dit jaar zelfs twee bussen nodig!

Met betrekking tot de programmering voor het jaar 2023 zal de reiscommissie zich in elk geval gaan beraden of de ‘halve dagreis’ nog een haalbaar uitstapje kan zijn of dat er gekeken moet worden naar een andere invulling van een en ander.

Nadere informatie hierover te zijner tijd,

met een groet van:

Willy, Adri, Bert, Ed en Wiel van de Commissie Dagreizen .

—————————————————————————————————————————————–

Originele bericht/aankondiging:

Ja, ja, jullie lezen het goed!

Want  woensdag 21 september a.s staat weer de halve dagreis op het programma van de KBO. Deze keer zal een bezoek worden gebracht aan een  kamelenmelkerij in Berlicum, ca. 70 km rijden, in een van de mooie en comfortabele bussen van GHIELEN BV.

In een prachtige bosrijke omgeving is de enigste kamelenmelkerij van Europa gevestigd waarvan de familie Smits sinds 2010 de trotse eigenaar is. De  kamelen van het bedrijf zijn in feite dromedarissen (een-bultige kamelen) die vanuit de Canarische eilanden zijn geïmporteerd. Er zijn al zo’n 100 dromedarissen waarvan er 25 gemolken worden, dat levert zo’n 175 liter melk per dag op.

Wat staat er op het programma in Berlicum?

 • We worden ontvangen met koffie en gebak
 • Via een uitgebreide rondleiding wordt kennis gemaakt met het bedrijf
 • Uiteraard is er de mogelijkheid tot het proeven van de kamelenmelk
 • Op het mooie terras kan er nagepraat worden onder het genot van een consumptie
 • En uiteraard bij terugkomst in ‘Baolder’ het gebruikelijke heerlijke etentje bij John Habets.

Logistiek etc.

 • Vertrek om precies 13.15 uur vanaf zaal Habets
 • Aankomst Berlicum ca. 14.00 uur en programma als hierboven aangegeven
 • Aanvang terugreis naar Baarlo om 16.15 uur
 • 17.30 uur etentje bij John Habets
 • Eigen bijdrage € 35,00, deze wordt geïncasseerd via machtiging
 • Inschrijven voor deze halve dagreis op dinsdag 6 september 2022 van 13.30-14.30 uur in ‘t Paedje, en… er worden weer lootjes uitgegeven dus wees er op tijd bij!!!

De commissie-dagreizen hoopt dat ook deze keer de bus weer helemaal vol zal zijn en wenst alle deelnemers reeds nu een gezellige middag toe. In de bijlage van de maand september zal ook aandacht aan deze ‘kamelentrip’ besteed worden.

Met een hartelijke groet  van de Commissie-dagreizen,

Will, Adri, Bert, Ed en Wiel.


Meer info:        Website Kamelenboerderij Berlicum