KBO Baarlo“Jubileum-vakantiereis” Stolberg (Harz) van 3 t/m 7 juni 2019

Voor dit jaar had de reiscommissie, bestaande uit Wim en Adri, een reis gepland naar de voormalige DDR en had een hotel gevonden in het schilderachtige onder “Denkmalschutz” staande stadje Stolberg. Het was een zeer bijzondere reis want Adri en Wim organiseren al 25 jaar (vandaar jubileumreis) met veel succes de vakantiereis voor onze vereniging en ieder jaar gaan we weer met een volle bus op vakantie. Recentelijk hebben beide heren aangegeven te willen stoppen en hun taak te willen overdragen aan nieuwe opvolgers. 

Op maandag 3 juli was het zover en kon de jubileumreis beginnen en om 8.30 uur stonden al een groot aantal van de 39 deelnemers te wachten bij zaal Unitas en spoedig daarna arriveerde de bus van touringcarbedrijf van Gompel uit Bergeijk met chauffeur Harrieke van Hoof. Het werd een vlotte reis met om 12.00 uur een pauze op een parkeerplaats met koffie en ‘Baolderse vlaai’. Om 14.00 uur werd nogmaals gepauzeerd met een lunch van John Habets. Tegen 17.00 uur kwamen we bij ons hotel Stolbergerhof aan en konden de kamers worden opgezocht en na bezichtiging was men zeer tevreden over de indeling en faciliteiten van het hotel. Na het diner om 19.30 uur zochten de dames elkaar op en werden enkele kaartgroepen gevormd om te jokeren of te bridgen. Een aantal anderen ging de plaats Stolberg te voet verkennen.

De volgende drie dagen stonden in het teken van excursies en op de dinsdag werd onder begeleiding van gids Kristel een bezoek gebracht aan de Brocken, hoogste berg 1142 meter van Noord Duitsland, gelegen in Nationaal Park de Harz. Tijdens deze tocht ging Kristel (zelf afkomstig uit deze streek) uitgebreid in op de geschiedenis en het leven tijdens de DDR-periode om zo een indruk te geven hoe de bevolking destijds leefde. Hierna werd een bezoek gebracht aan de plaats Bad Harzburg, een voormalig DDR-kuuroord en na aankomst moesten wij zelf zorgen voor de lunch. Penningmeester Adri was op het leuke idee gekomen om eenieder € 10,00 te overhandigen zodat men zelf de lunch kon regelen. Dit riep vele leuke reacties op bij de deelnemers. Na het bezichtigen van deze mooie plaats werd deze prachtige dag met veel voldoening afgesloten.

Op woensdag had de commissie wederom een 3e mooie plaats werd deze mooie dag tal excursies uitgezocht. Als eerste werd een bezoek gebracht aan de “Barbarossahöle” met zijn prachtige onderaardse grotten. Daarna werd een bezoek gebracht aan het “Josephskreuz” dat zich bevindt in Unterharz in een groot natuurpark. Dit is een uitzichttoren van 40 m. hoogte en een aantal maakte gebruik om de toren te beklimmen om zo het natuurschoon van het Harzgebergte vanaf deze hoogte te kunnen bewonderen. Er werd bij dit monument geluncht en wederom kreeg eenieder € 10,00. Rond 13.30 uur werd de reis vervolgd met een bezoek aan vakwerkstad Wernigerode met een historische binnenstad met vele oude monumenten.

Na een goede nachtrust waren we al weer aangekomen op de 4e vakantiedag en was gids Kristel al vroeg aanwezig om ons ook op deze dag te begeleiden. Eerst brachten we een bezoek aan de historische plaats Quedlinburg. In deze plaats gaf Kristel uitgebreide informatie over de historie van deze plaats en we maakten een rondtoer met een treintje om zo een indruk te krijgen van de vele oude vakwerkhuizen die er nog staan. Na het ontbijt werd richting Thale gereden voor een bezoek aan recreatiepark “Hexentanzplatz”. Tot onze grote verrassing had gids Kristel zich ook verkleed als heks en gaf een uitgebreide rondleiding door dit park met prachtige natuur.

Daarna werd de terugtocht ingezet richting Stolberg. Tijdens het diner werden Adri en Wim naar voren geroepen door Maria Coenen en Wim Zuidgeest om beiden te bedanken voor hun jarenlange inzet voor het welslagen van deze vakantiereis en zij boden als dank namens de deelnemers een diner bon aan. Daarna trad voorzitter Tiny naar voren om namens het Bestuur en de KBO een dankwoord uit te spreken voor hu n inzet de afgelopen 25 jaar. En zo waren we op de laatste dag aangekomen en moesten we weer terug naar Baarlo. Voor vertrek werd een groepsfoto gemaakt door fotograaf Jan en werd afscheid genomen van het hotelpersoneel. Na een zeer voorspoedige terugtocht lagen we voor op het programma en werd nog een bezoek gebracht aan de oude haven van Duisburg.

Tegen 18.30 uur arriveerden wij in Baarlo waar het diner al klaar stond. Tijdens het eten bedankten Wim en Adri de prettige samenwerking van de reisgenoten en tot slot kreeg voorzitter Tiny het woord om beide heren te bedanken voor deze mooie week. Al met al kunnen we zeggen dat we een fantastisch mooie vakantie hebben gehad met vele hoogtepunten waaronder het prachtige landschap, de mooie excursies en de mooie steden, een goed hotel en een prachtige bus met een voortreffelijke chauffeur Harrieke.

Tot slot lijkt een woord van dank op zijn plaats aan de reisleiding Adri, Wim en Gaby voor jullie inzet van deze geweldig mooie georganiseerde reis. Het was fantastisch om dit als reisgenoten te hebben mogen meemaken. Een reis waar we met veel voldoening op terugkijken!

Foto-impressie reis Stolberg (Harz)