KBO BaarloKBO-dagreis Paleis Het Loo (15/05/2024)

Schitterende Dagreis naar Paleis Het Loo en rondrit over De Veluwe

De jaarlijkse dagreis, dit jaar op woensdag 15 mei 2024, stond in het teken van een bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn. De 45 deelnemers aan de tocht stonden al ruim voor 08.00 uur bij zaal Habets in afwachting van de touringcar van GHIELEN BV.

Heenreis

Precies om 08.00 uur kwam de bus met chauffeur Erik Straus op de ‘bok’ voorrijden en konden de stoelen in deze bijna spiksplinternieuwe bus met slechts 20.000 km op de teller ingenomen worden. Bij monde van Bert Denessen -namens de reiscommissie- werd iedereen welkom geheten en kon het programma van deze dag worden uitgedeeld. Exact volgens tijdschema arriveerde het KBO-gezelschap op de parkeerplaats van Het Loo. En…. toen was er koffie met gebak dat in een prachtige ambiance werd geserveerd, namelijk in de voormalige paarden boxen van de Koninklijke stallen.

Paleis Het Loo

Na deze koffiepauze kon iedereen op eigen gelegenheid Paleis het Loo gaan bezoeken en kennisnemen van de ‘grandeur’ van vervlogen- en minder vervlogen tijden over dit Paleis van Oranje en zijn vroegere bewoners en de hier uitgenodigde adel. Met de schitterend gerestaureerde kelder -sinds april vorig jaar opengesteld- met zijn marmeren bekleding en trappen was dit een lust voor het oog. Tevens waren er verschillende liften geïnstalleerd zodat ook rollatorgebruikers en bezoekers die moeilijk trappen konden lopen ook alle ruimtes van dit grote paleis konden bezoeken. Na het bezoek aan dit prachtige paleis werd koers gezet naar Gasterij ’t Hilletje waar een heerlijke lunch in de vorm van een ‘twaalf uurtje’ op de Baarlose gasten stond te  wachten. Het bijzonder vriendelijke en gastvrije personeel van deze uitspanning deed deze de lunch nog beter smaken.

Rondrit Veluwe

Na de versterking van de inwendige mens was het tijd voor een rondrit door de Koninklijke Kroondomeinen en vele andere bezienswaardigheden die de Veluwe te bieden heeft. Veluwe- en Oranjegids Irene wist op een voortreffelijke manier tekst en uitleg te geven over al die zaken die van belang waren tijdens deze erg mooie rondrit. De middag op de Veluwe werd afgesloten met een koel drankje dat onder prima weersomstandigheden weer genuttigd kon worden op het terras van Gasterij ’t Hilletje.

Afsluitdiner

Traditioneel werd deze dagreis afgesloten met een diner bij John Habets die ook deze keer weer voor een heerlijk etentje had gezorgd. Voorafgaande aan het eten bedankte Bert Denessen, namens de reiscommissie, chauffeur Erik en alle deelnemers aan deze reis die er weer samen voor gezorgd hebben, voor een heel mooie en zonnige dag op de Veluwe waarbij hij de aanwezigen opriep om met suggesties te komen voor de dagreis in 2025.

Meer foto’s van deze dagreis: klik hier