KBO BaarloKBO-excursie “Streekmuseum Bokshout” Baarlo (25 april 2022)

Maandag 25 april stond de excursie aan het Streekmuseum Bokshout op het programma. Ondanks het regenachtige weer vonden toch nog ruim 30 leden het de moeite waard het Streekmuseum te bezoeken. Dit veelzijdig museum is geheel opgezet door Jo Gijpmans. Zijn imposante ”uit de hand gelopen” verzamelhobby omvat allerlei voorwerpen en bezienswaardigheden die voor het overgrote deel meer dan 50 jaar oud zijn. Teveel om hier allemaal te benoemen. Het fotoverslag dat hoort bij dit artikel laat zien om wat voor soorten voorwerpen het allemaal gaat, zonder compleet te zijn! Het loonde zich echt de moeite om een en ander eens rustig te bekijken en dat gebeurde ook.

Daar waar nodig voorzien van de nodige informatie, uitleg en toelichting door Jo zelf en zijn echtgenote. De voorwerpen riepen bij de deelnemers veel herinneringen op aan hun jeugd en jongere jaren. Allerlei veelal smakelijke anekdotes kwamen hierbij naar voren en werden spontaan gedeeld onder de deelnemers.

Na afloop stond er voor de deelnemers nog koffie of thee met vlaai klaar, verzorgd door de KBO Baarlo. In een gezellige sfeer werd hier nog een tijdlang nagekaart over de indrukken die men opgedaan had, alvorens men weer voldaan huiswaarts keerde. Een geslaagde middag!

Meer foto’s

Website: Streekmuseum Bokshout