KBO BaarloKBO hele dagreis naar Keulen op woensdag 11 Mei 2022

Na een gedwongen pauze door de Corona maatregelen heeft de reiscommissie i.s.m. GHIELEN BV een mooie reis uitgestippeld die ons de grens over gaat brengen naar het Duitse Keulen. Om 08.45 uur start de bus vanaf zaal Habets waarna we rechtstreeks doorrijden naar Keulen, waar we omstreeks 10.30 uur zullen aankomen bij café Chocolat in het Schokolade Museum voor heerlijke ‘Kaffee mit Kuchen’.

Na deze lekkere versnapering lopen we via een looproute van ca. 700 meer naar de aanlegsteiger van de Köln-Düsseldorf Schiffahrt waar we aan boord van een der schepen van deze rederij een leuke panorama rondvaart maken over de Rijn.

Wanneer de boottocht is beëindigd zullen we rond 13.00 uur richting het Brauhaus ‘Früh am Dom’ lopen -650 meter- voor een gezamenlijke stevige “Kölsche” lunch.

Na het eten kunnen de ‘parfum liefhebbers’ van ons KBO gezelschap op bezoek naar het Parfumhuis 4711 waar de wereld bekende eau de cologne ‘Echt Kölnisch Wasser” gemaakt wordt.

De overige KBO’ers, die niet zo gecharmeerd zijn van parfum luchtjes, kunnen dan op eigen gelegenheid de schitterende Keulse Dom bezichtigen.

Omdat gelet op de tijdsduur van de rondleiding slechts 30 personen kunnen deelnemen zullen we tijdens de heenreis in de bus -in goed overleg- een schema opstellen tussen de liefhebbers voor het Dom bezoek en de liefhebbers (max. dus 30 personen) die het Keuls water willen ‘proeven’.

Omstreeks 17.15 uur zullen we weer koers zetten richting Baolder waar we deze dagreis daarna traditioneel afsluiten met een lekker etentje (drankjes voor eigen rekening) bij John Habets.

De deelnemers bijdrage is € 45,00 p.p. die, na inschrijving via de geldende automatische machtigingen, met de KBO zal worden verrekend. Ook deze keer wordt, de relatief lege eigen bijdrage, mogelijk gemaakt door een gift van de bekende Baarlose Freule aan de ouderen van Baarlo.

LET OP: De inschrijving is op dinsdag 12 april a.s. in ‘Aan ’t Paedje’ van 13.00-14.00 uur. Het beloofd weer een schitterende dagreis te worden en de reiscommissie hoopt dan ook dat de bus helemaal vol zal zitten.

Ook zal hier en flyer worden uitgereikt waarin de condities van de reis worden weergegeven wanneer onverhoopt de reis zou worden afgezegd.

Alle KBO-leden die aan de reis deelnemen krijgen vóór aanvang van de reis op hun thuisadres nog een programma bezorgd met de laatste info en belangrijke telefoonnummers.