KBO BaarloKBO lentefietstocht 2023: een (foto)verslag

Woensdag 24 mei jl. vond weer de voorjaarsfietstocht van de KBO Baarlo plaats. In totaal ca. 50 km met onderweg wederom drie pauzeplaatsen. Om half tien in de ochtend meldden zich 44 deelnemers op de markt. Door de voorzitter van de KBO, Tiny Vennix, werden we welkom geheten en uitgezwaaid. De fietstocht heeft ons weer langs hele mooie plaatsen geleid. Met een bewolkte lucht, maar toch af en toe ook een klein zonnetje. Wel was er een fris briesje. Die werd met name op de terugweg met tegenwind gevoeld, maar dat mocht de fietspret niet drukken.

Verdeeld in drie groepen ging het via het buurtschap Oyen richting Kessel en via de Musschenberg in Kessel-Eik richting Neer. Aldaar was het genieten van het panoramische uitzicht op de Maas. Niet veel later arriveerden we bij onze eerste rustplaats: de watermolen in Neer. Deze unieke 700 jaar oude Friedesse molen is onlangs helemaal gerenoveerd en er is een mooi terras aangelegd. Namens de KBO werd er koffie met vlaai aangeboden en daar hebben we allemaal van kunnen genieten.

Vervolgens ging het binnendoor via Buggenum, langs het kanaal, de brug over de Maas en dwars door het centrum van Roermond naar Leeuwen, de 2e pauzeplek. Hier mochten we, met dank aan de gastvrijheid van voetbalvereniging SC Leeuwen onze eigen meegebrachte broodjes opeten met daarbij een lekker kopje thee of koffie.

De tocht werd verder voortgezet aan de andere kant van de Maas door een mooi natuurgebied via Asselt en Beesel. Ter hoogte van Kessel zijn we met het veer naar de overkant gevaren. Op de Markt in Kessel konden we op het terras bij Café Boesjer een drankje nemen, even uitrusten en nakeuvelen. Tenslotte zijn we via de voor velen bekende Onderste weg langs de Maas weer naar Baarlo gereden om daarna (soms moe maar) voldaan huiswaarts te keren.

Fietscommissie, bedankt voor het uitstippelen van deze mooie tocht, welke zonder incidenten en heel voorspoedig is verlopen.

Bekijk voor een visuele impressie van deze fietstocht het fotoverslag: Meer foto’s

Bron: Fietscommissie KBO

Ton – Jos – Len