KBO BaarloKBO Voorjaarsfietstocht 2022: een (foto)verslag

Regio Kessel – Neer – Beringe – Maasbree – Hout Blerick

Op woensdag 25 mei jl. vond er na 3 jaar onderbreking vanwege de coronaperikelen weer eens een fietstocht plaats in de lente. De laatste voorjaarsfietstocht was op 22 mei 2019! Zoals gebruikelijk was de verzamelplaats ook ditmaal weer op de Markt. Het was droog weer met een lentezonnetje. Op zich ideaal fietsweer, zij het dat er een wat steviger briesje stond hetgeen er waarschijnlijk de oorzaak van was dat er zich ditmaal “slechts” 41 deelnemers op de markt meldden tegen normaal zo rond de 60 leden.

Verdeeld in 3 groepen ging het vanaf de Markt binnendoor via Op den Bosch en Donk richting Kessel-Eik en vervolgens Neer. Daar werd op de markt bij de kerk voor de 1e korte pauze neergestreken op het terras van Eetcafétaria ’t Raodhoes. Alwaar op kosten van de KBO een heerlijk stuk vlaai met koffie of thee werd genuttigd. Vervolgens voerde de tocht door het buitengebied van Neer/Roggel/Heibloem langs het energie-windmolenpark naar Beringe. Daar stond weer op het kerkplein de 2e , wat langere, pauze op het programma bij Café De Nabber. Daar werden de eigen gemaakte lunchpakketjes verorberd, wederom onder genot van koffie/thee aangeboden door de KBO.

Aangesterkt ging het vervolgens vanuit Beringe langs Patershof en Camping Beringerzand naar en door Koningslust via het buitengebied van Maasbree naar Hout-Blerick waar de 3e en laatste stop was ingepland bij Eetcafé De Elze aan de Baarlosestraat. Hier werden, ditmaal op eigen kosten, een of meerdere drankjes naar keuze genuttigd en gezellig nagekeuveld alvorens via het gebied langs de Maas de terugtocht naar Baarlo werd aanvaard. Rond 16.30 uur arriveerde daar (na in totaal ruim 50 km te hebben afgelegd) de laatste groep fietsers op de Markt om daarna (soms moe maar voldaan) huiswaarts te keren. Daar kreeg de organisatie de nodige complimenten voor wederom een fraaie fietstocht, waarvoor dank.

Meer foto’s hier

Fietsroutebeschrijving

Bron: Fietscommissie KBO