KBO BaarloSuccesvolle dagreis naar Delft (10 mei 2023)

Bij de inschrijving voor deze dagreis op 18 april jl. in onze Soos ‘Aan ’t Paedje’, was al duidelijk dat deze trip naar Delft op een grote belangstelling mocht rekenen. Ruim voor het inschrijvingstijdstip van 13.30 uur was de hal van de Soos al tjokvol. Immers de spelregel was: ˋwie het eerst komt, het eerst maalt´. De reiscommissie kon de grote autobus van 62 personen voor deze toer dan ook in korte tijd volboeken. Helaas moesten 9 geïnteresseerden teleurgesteld worden. Zij worden echter bij een volgende dagreis op de eerste plaatsen genoteerd.

Busreis naar Delft

Ondanks het toch wel -voor senioren- vroege tijdstip van vertrek op woensdag 10 mei jl., 08.00 uur ’s morgens, waren alle Delft reizigers tijdig aanwezig en werd met chauffeur Raymond op de bok van de mooie touringcar van ´Roetje Ghielen´ koers gezet naar de eerste stop bij Hotel van der Valk in Gilze-Rijen. Daar stond de koffie/thee met een heerlijk gebakje voor de Baarlose gasten klaar. Bij vertrek uit Gilze-Rijen liet chauffeur Raymond helaas weten, dat op de route naar Delft een groot verkeersongeval was gebeurd. Er moest dus via een alternatieve route naar Delft worden gereden. Met ruim een half uur vertraging werd de parkeerplaats voor bussen, net buiten het centrum van Delft bereikt.

Bezoek Nieuwe Kerk

Via een korte looproute werd richting de Nieuwe Kerk gewandeld waar inmiddels 3 gidsen gereed stonden om ons in drie groepen wegwijs te maken in deze schitterende kerk. Met name de uitleg over de onder het praalgraf van Willem van Oranje liggende grafkelders met tot nu toe 19 overleden Koninklijke Oranjes maakte veel indruk. Na deze kerkvisite ging het via een wandelroute, in een lange KBO sliert, naar lunch restaurant Het Karrewiel waar men kon genieten van een super goed verzorgde stevige lunch waar niemand iets te kort hoefde te komen.

Rondvaart en bezoek aan de Porceleyne Fles

Met name de deelnemers, welke niet zo goed ter been waren, werden wel op de proef gesteld. Want na de lunch moest er via een wandeling op weg gegaan worden naar de ligplaats van de twee rondvaartboten die voor ons gezelschap waren gereserveerd. Vanaf de afvaart richting De Porceleyne Fles werd er door de kundige schippers/kapiteins tekst en uitleg gegeven over alle belangrijke gebouwen die we passeerden en de vele gebeurtenissen uit het rijke verleden van Delft aan deze grachten.

Het bezoek aan de Porceleyne Fles stond helaas onder een hoge tijdsdruk als gevolg van de vertraging die was opgelopen door het verkeersongeval in de morgenuren. Ondanks dit probleem konden de twee gidsen ons veel informatie verschaffen van dit Koninklijk bedrijf anno 2023 en het verleden. Door dit tijdgebrek was er helaas geen tijd om in de winkel nog Delfts blauw te kopen.

Terugreis naar Baarlo

Met de twee rondvaartboten werden de Baarlose KBO-ers na dit bezoek bij de Koornmarkt weer aan vaste wal gebracht om hierna naar de parkeerplaats van de bus te lopen. Omstreeks 17.30 uur werd de terugweg naar Baarlo weer aanvaard en sprak Bert Denessen, namens de reiscommissie, woorden van dank uit aan het adres van chauffeur Raymond en uiteraard ook aan alle deelnemers aan deze dagreis. Een trip die – zeker in Delft – onder prima weersomstandigheden plaats vond. Uiteraard werd  ook deze dag bij terugkomst in Baarlo wederom afgesloten bij John Habets, die samen met zijn team een heerlijk etentje voor ons had bereid.

Al met al een uitstekende en goed georganiseerde dagreis, hetgeen ook bleek uit de diverse complimenten die de reiscommissie in ontvangst mocht nemen.

 

Meer foto’s dagreis Delft