KBO BaarloTerugblik backstage tour theater De Maaspoort Venlo (22/04/2024)

Op maandag 22 april jl. bood zich een unieke gelegenheid voor KBO-leden om bij theater De Maaspoort deel te nemen aan een backstage tour. De interesse onder de leden was groot en aangekomen bij De Maaspoort (per fiets of auto) volgde een hartelijk welkom door enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de rondleiding mochten de deelnemers achter de schermen kijken en werden deze meegenomen naar de foyers, de kleedkamers, het toneel en de artiestenfoyer.

Er volgde een uitgebreide en interessante uitleg over wat er zoal nodig is om een voorstelling op te kunnen voeren en over wat er tijdens een voorstelling allemaal achter de schermen plaatsvindt. Dit beperkt zich niet alleen tot licht en geluid. Er werd inzicht gegeven in de complexe organisatie, hoe te handelen bij calamiteiten en het verdere reilen en zeilen van een theater zoals De Maaspoort dat is. Ook een stukje historie van De Maaspoort werd meegenomen. Zo waren er een aantal opmerkelijke zaken en herinneringen aan bepaalde, aan De Maaspoort verbonden mensen bewaard. Dit varieert van met de hand geschreven teksten en tekeningen van artiesten tot aan zalen met de naam van personen zoals de Boermanszaal als herinnering aan Frans Boermans een Venlose muziekschrijver.

Na afloop van deze exclusieve backstage tour stond er een drankje met een heerlijk stuk gebak voor iedereen klaar. Even rust, ook zodat de fietsers het einde van een flinke hagelbui konden afwachten voordat ze huiswaarts gingen.

Al met al een geslaagde en interessante middag.

Meer foto’s Maaspoort-bezoek