KBO BaarloEen (foto)verslag van de Herfstfietstocht van 8 september 2021

Een (foto)verslag van de Herfstfietstocht van 8 september 2021

Woensdag 8 september een memorabele dag voor de KBO Baarlo. Na een Covid-pauze van 2 jaar (!) eindelijk weer een fietstocht. Na een welkomstwoord van voorzitter Tiny Vennix gingen ca. 50 deelnemers, opgedeeld in 3 groepen, van start voor een tocht van ca. 50 km.

Zonovergoten rit dwars door de regio
Vanaf de Markt ging het via een oversteek van de pas ‘gerenoveerde’ Napoleonsbaan, buurt Kuukven en het nieuwe fraaie bloemrijke fietspad langs de voetbalvelden door het buitengebied van Maasbree. De eerste stop was bij Restaurant De Flierenhof waar genoten werd van door de KBO aangeboden vlaai met koffie of thee. Vervolgens ging het door mooie natuur- en landbouwgebieden richting Sevenum en Horst. Bij de UVB “De Witte Hel” was het tijd voor het nuttigen van het door de deelnemers zelf meegenomen lunchpakket met weer door de KBO aangeboden koffie of thee.

Na deze ‘grote’ pauze fietsten we langs het zeer oude Huys Kaldenbroeck richting Grubbenvorst om uiteindelijk in Blerick bij de jachthaven op de terrassen van Brasserie De Admiraal te belanden. Koffie of thee werd bij die derde pauze veelal ingeruild voor een of een paar glaasjes fris of een biertje. Daarna was de “eindsprint” langs de Maas en door Meuleveld Hout-Blerick naar de Markt in ons mooie Baolder een “fluitje van een cent”.

We zijn erg blij, dat die fietstocht na een lange gedwongen pauze weer mocht plaatsvinden. Uit de diverse tevreden reacties en complimenten, waarvoor dank, bleek dat de deelnemers er weer van genoten hebben. Hopelijk voor alle KBO-leden weer een “opstap” naar het nieuwe normaal!

De Fietscommissie,
Piet Amendt, Ton Peulen en Len Gielen

Meer foto’s