KBO BaarloWeer geslaagde Seniorezitting

Zaterdagmiddag 26 januari 2024 stond de Seniorezitting in zaal Unitas (Habets) op het programma. Wederom georganiseerd door CV De Kook in samenwerking met de KBO Baarlo. De zaal stroomde weer snel vol en nadat de aanwezigen de koffie/thee met vlaai hadden genuttigd kon het spektakel beginnen. Traditioneel opende Vors van CV De Kook en tevens presentator Ruud Driessen weer de zitting met het voorstelrondje van de prinsentrio’s van CV De Kook en Jeug Vastelaovend  Baolder 2024.

Onthulling Senioretrio 2024

Daarna was er het spannende moment van de onthulling van het Senioretrio 2024. Wellicht geïnspireerd door het trio van 2020 kwamen zij van achter uit de zaal gemaskerd het podium op en onthulden zich eveneens op ludieke wijze met een door henzelf bedachte act.

De maskers “vielen” een voor een af en als het nieuwe Senioretrio presenteerden zich:

Prins Frits (Basten) d’n twieëde

en zien

Adjudante Erik (Niederheide) en Jos (Langendonck).

Zij gaan namens de senioren van Baolder de Vastelaovend 2024 in onder hun motto

“Boetedörps blood, duit ’t altied good!”

Spetterende optredens

Met veel enthousiasme genoot de zaal vervolgens van een kwalitatief weer spetterend programma vol carnavaleske zang, dans en humor. Met opnieuw dank aan de diverse lokale artiesten die (grotendeels) ook op de Pronkzittinge van CV De Kook acte de presence gaven. En van buitenaf de bekende Buuttereedners Huub Stassen en Pierre van Helden die  de ‘sjaele wazel’ voor hun rekening namen. Niemand minder dan de Mestreechse zangiconen Frans Theunisz (“Ach wat is ’t Leve Sjoen”) en Angelina  (“Daan gaon de Lempkes aon”) wisten de zaal weer op de kop te zetten met de trio’s en de Raad van Elf weer voorop in de diverse polonaises. Ook nu weer  straalde ‘De lach en ’t plezeer’ er weer vanaf bij het volk in de zaal, dat na afloop weer voldaan naar huis ging.

KBO-voorzitter Tiny Vennix feliciteerde tussendoor nog alle trio’s en sprak de dank uit aan allen die deze weer gezellige zitting mogelijk hebben gemaakt.

Foto’s: CV De Kook

Bekijk veel meer foto’s (Website De Kook Baolder)