KBO BaarloZonovergoten KBO najaarsfietstocht 2023: een (foto)verslag

Woensdag 6 september was het weer tijd voor de najaarsfietstocht. De weergoden hadden gezorgd voor een nazomerweertje, want de tocht vond plaats onder een strakblauwe, zonovergoten hemel. Het was warm, maar een windje zorgde ervoor dat het toch aangenaam fietsweer was.

Waar in het voorjaar de fietstocht nog in zuidelijke richting via Roermond langs twee kanten van ‘Mooder’ Maas ging, voerde deze ditmaal met de stroom mee in noordelijke richting en terug langs de rivier. Een tocht van ca. 46 km met onderweg wederom drie pauzeplaatsen. 38 KBO-leden meldden zich ’s morgens om half tien op de Markt, waar de opbouw voor de a.s. kermis al volop bezig was.

Binnendoor langs de Maas ging het fietsend richting Venlo waar de oversteek over de Maas via de zuiderbrug werd gemaakt. Achter langs het ziekenhuis, via de haven en achter langs Hotel Valuas werd de eerste pauzeplaats “De Genuujerie” langs het “Kepelke van Genuuje” bereikt, waar het tijd was voor een lekker “bakje” koffie of thee en naar wens een stuk taart of vlaai. Uitgerust van de eerste km’s ging de tocht verder richting Velden/Arcen, waar volop genoten werd van de mooie natuur langs de Maas. Nog vóór Arcen ging het met het veer weer naar de overkant van de Maas bij Lottum. Waar bij de 2e pauzeplaats “De Rozenhof” aan de Lottumse markt het meegenomen lunchpakketje werd genuttigd, wederom onder het genot van koffie of thee die ditmaal voor rekening van de KBO kwam.

Aangesterkt na een relatief ruime pauze gingen de groepen weer op weg. Nu met de neus in zuidelijke richting en wederom door een fraai natuurgebied over deels onverharde, maar goed berijdbare fietspaden langs de Maas richting Grubbenvorst/Blerick. Net voor het noordelijke punt van Blerick werd de draai voorlangs de veiling gemaakt. Via het Floriadeterrein en fietspad “Greenport Lane” ging het vervolgens naar de Boekend waar op de 3e, tevens laatste, rustplaats werd genoten van enkele meest frisse consumpties op het mooie terras vóór de forellenvijvers van Hotel/Restaurant “Maashof”. Tevreden en voldaan ging het van daaruit uiteindelijk via de Hei huiswaarts waar tegen 16.30 uur de fietstocht op de Baarlose markt officieel werd ontbonden. Wederom een mooie tocht waarop volop genoten werd van het weer, de natuur en het onderlinge contact. De fietscommissie ontving weer de nodige complimenten, waarvoor dank!

Bekijk voor een uitgebreide visuele impressie van deze fietstocht (klik op navolgende knop): Fotoalbum KBO-najaarsfietstocht 2023

Bron: Fietscommissie KBO (Ton, Jos, Len)